Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Hatice Kalkan ve Araş.Gör. H.Burak Soy, Tekirdağ Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulgani Tarkan ile yeni dönem işbirliği kapsamında makamında görüş alışverişinde bulunulmuştur.
29-08-2024

Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Hatice Kalkan ve Araş. Gör. H. Burak Soy, Tekirdağ Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulgani Tarkan ile yeni dönem işbirliği kapsamında makamında görüş alışverişinde bulunulmuştur. TNKÜ Arkeoloji Bölümü ve Tekirdağ Arkeoloji Müzesi, Arkeoloji Bölümü eğitim ve öğretim faaliyetleri kapsamında güçlendirilmiş bir paydaş iş birliği sürdürme konusunda görüş birliğine varmışlardır. Buna göre, Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin Müze'de gerek kurumsal işleyiş, gerekse arkeolojik eserlerin incelenmesi ve tasnifi odaklı ziyaretlerinin sıkılaştırılması ve katılımlı bir öğrenim sürecine dahil edilmesi isabetli görülmüştür. Ayrıca, Tekirdağ ve çevre illerini de kısmen kapsayacak bir kültür envanteri faaliyetinin Müze ve Üniversite odaklı olarak planlanması, akabinde proje olarak önerilmesinin yararlı olacağı kanaatine varılmıştır. Müze çalışanlarının öğrencilere mesleki deneyim ve birikimin aktarılması hedeflenerek karşılıklı ziyaret planları yapılmıştır.

Haberler & Duyurular
Arşiv