NKÜ’de Kudüs''ün Işıkları Film Gösterimi ve Söyleşi Programı Gerçekleşti
13-12-2019

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı öğrenci topluluklarından Genç KADEM topluluğu tarafından düzenlenen ve Filistin’deki çocukların gündelik yaşantısından 24 saatin anlatıldığı Kudüs’ün Işıkları belgesel film gösterimi ve yapım ekibi ile söyleşi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşti.

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Sabri KARAKAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir ATİLLA, Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Ayhan OKUR, Kadın ve Demokrasi Derneği Tekirdağ İl Temsilcisi (KADEM) Zeynep ŞENTOP ŞAHİN, Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayram ZENGİN, Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah ŞENOL, akademik ve idari personel, öğrenciler ve ilgililer katıldı.

Genç KADEM Tekirdağ Temsilciliği Gençlik Komisyonu Başkanı Selay Selma ÇINIK’ın selamlama konuşması ile başlayan programda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de bir konuşma yaptı. Rektör ŞAHİN, “Filistin davasında Müslümanlar olarak, millet olarak Kudüs, kırmızı çizgimizdir” dedi ve bu tarz programları yaparak manevi değerlerimizi öne çıkaran üniversitemizin öğrenci topluluklarına teşekkürlerini iletti.

Sonrasında, bir grup Filistinli çocuğun günlük hayatından kesitler sunan “Kudüs’ün Işıkları” Belgesel filminin gösterimine geçildi. Film, kutsal şehirdeki özel bir günün 24 saatini kayıt altına alıyor. Kadim şehrin dar sokaklarındaki büyük dünya bir sosyal antropoloğun, bir fırıncının, bir seyyahın ve bir öğretmenin gözünden yansıtılıyor.

Sonrasında Genç KADEM Üniversite Topluluk Başkanı Kübra YILDIZ moderatörlüğünde Yönetmen M. Abdülgafur ŞAHİN, senarist Melis ŞAHİN, uygulayıcı yapımcı Aybala Hilâl YÜKSEL ile belgeselin nasıl ortaya çıktığının ve yapım sürecinin konuşulduğu söyleşiye geçildi. Bu kısımda izleyenlerin soruları da yanıtlandı. Yönetmen M. Abdülgafur ŞAHİN “Gitmediğin yer senin değildir. İsrail havaalanında yarım saat fazla oyalıyor diye Kudüs’e gitmemek olmaz. Oradaki kardeşlerimiz Kudüs’e ülkemizden daha fazla ziyaretçi bekliyor. Kudüs’e sahip çıktığımızı orada fiziksel olarak varlığımızla da göstermeliyiz. Bu filmi bunun mümkün olduğunu göstermek amacıyla yaptık. Kudüs, ziyaret etmek için güvenlik endişelerimizden kurtulmalıyız” dedi. Yapımcı Aybala Hilâl YÜKSEL de filmin çekimiyle ilgili teknik bilgiler verdi.

Program sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in eşi Selda ŞAHİN, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep ŞENTOP ŞAHİN ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ tarafından filmin yapım ekibine günün anısına takdimde bulunuldu.

Haberler & Duyurular
Arşiv