Tam Buğday Un Satışı Yeni



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyelerimizin destekleriyle üretim alanlarından elde edilen ve hastalıklar - zararlılar için ilaçlama yapılmamış olan tam buğday unun satışı ((Ekmeklik Buğday, Makarnalık Buğday) Çavdar ve Tritikale karışımı))Dekanlık Binası (A Blok) giriş katında bulunan Baskı-Yayın Bürosundan yapılacaktır. 
 
İrtibat Telefonu: Enes AKBULUT- 0 541 768 56 61 
 
Tam Buğday unun 1 kg'luk satış fiyatı 90 TL (KDV Dahil) olup 5 kg'luk paketler halinde satışa sunulacaktır.  Satın almak isteyen üniversitemiz personeli, 15.09.2025  Pazartesi gününden itibaren ESAS sisteminden sipariş oluşturabilir. 
 
Bilgi Notu:
Tam Buğday Un İçeriği;
Tam Buğday (Ekmeklik buğday (%60), Makarnalık Buğday (%20)), Çavdar (%10) ve Tritikale (%10) Karışımıdır. 
 
Üretim Koşulları;
Ziraat Fakültesi Tarım Arazisinde, Tarla Bitkileri Öğretim Üyelerinin kontrolünde, tarım ilacı ve gübresi kullanılmadan üretilmiştir. Herhangi bir kalıntı içermeden tarlada hasat edilen ürünün bütün olarak öğütülmesi ile doğal olarak üretilmiştir. Un katkısı (koruyucu, beyazlatıcı, raf ömrünü arttırıcı vb.) içermemektedir. Tam tahıl unları esmer renklidir.
 
Sağlık Bilgisi;
Buğday tanesinin tamamını içeren (kepek ve buğdayözü-ruşeym) ve ayrıca çavdar, tritikale içeren unlar; sağlıklı biyoaktif bileşenler (antioksidantlar, mineraller, aminoasitler, vitaminler-bilhassa E vitamini, fitosteroller vb.) açısından zengindir. Rafine (beyaz un) edilmiş undan en az 5 kat daha fazla zengin biyoaktif bileşenler içerir. Bu unlar, kardiyovasküler, kanser, tip-II diyabet ve obezite gibi birçok kronik hastalıkların oluşumuna engel olabilen biyoaktif bileşenleri içermektedir. Ayrıca, diğer normal unlardan farklı olarak yüksek miktarda lif içermekte olup uzun süre tokluk oluşturur. Beyaz un ile karıştırılarak da kullanılabilir.

 


Haberler & Duyurular
Arşiv