“Çocuk Üniversitesi” Eğitim Kursları Başladı
29-01-2013



Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü bünyesinde NAKSEM ile koordineli olarak “Çocuk Üniversitesi” olarak adlandırılan bilimsel, sanatsal ve sportif etkinlikleri içeren yaz kış okulları 2013-2014 birinci sömestr dönemi kursları başladı. Eğitimler 1 Şubat 2013’e kadar devam edecek.

Türkiye’de beş üniversite bünyesinde bulunan, çocukların çağdaş eğitim anlayışı ile hazırlanan eğlenceli bir ortamda bilimsel, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri kazanmaları amacı taşıyan “Çocuk Üniversitesi” modeli ile çocuklar, alanında uzman akademisyenler gözetiminde eğlenerek öğreniyorlar.

Çocuk Üniversitesi sömestr döneminde “Kendimi tanıyorum” programı ile 5-6 yaş arası çocuklara müzik ve drama etkinlikleri yardımı ile kendi bedenlerine ve çevrelerine ilişkin farkındalık geliştirmeleri; “Minikler Bilim Akademisi” programı ile de 7-10 yaş arası ilkokul öğrencilerine bilime ve bilim insanına karşı olumlu tutum geliştirmeleri amaçlanıyor. Ayrıca çocukların fizik, kimya ve biyoloji alanında bilgilendirilmesi,  “Genç Yıldızlar Bilim Akademisi” ile de genç mucitler diye ifade edilen 11-14 yaş arası çocukların, ilgi alanlarının farkına varması hedefleniyor.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0

Haberler & Duyurular
Arşiv



>