“Yeni İşim Girişim” Tanıtım Toplantısı Çorlu Mühendislik Fakültesinde Gerçekleştirildi
21-02-2020



Bölgemizde yenilikçi girişimcilik kültürünün geliştirilmesini hedefleyen “Yeni İşim Girişim” programının tanıtım toplantısı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, Hayrabolu MYO ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (NKÜKAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi AYTAÇ MORALAR, Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Barış KOCABIYIK, akademik ve idari personel, sektör temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin de paydaşlarından biri olduğu ve bölgemizdeki diğer üniversiteler ile birlikte üniversitemiz öğrencilerini de girişimciliğe yönlendirmek üzere bu yıl 5.’si düzenlenen “Yeni İşim Girişim” programına üniversitemiz öğrencilerinin katılımını teşvik etmek için düzenlenen toplantıda Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN birer konuşma gerçekleştirdiler.

Mahmut ŞAHİN konuşmasında “2015 yılından beri yürütttüğümüz “Yeni İşim Girişim” programları ile bölgede inovasyon odaklı iş fikirleri olan girişimci adaylarının ihtiyaç duyduğu eğitim, mentorluk, danışmanlık, network hizmetlerini ücretsiz olarak sunarak, girişimcilerin sürdürülebilir iş modelleri ortaya koymasını amaçlıyoruz” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise konuşmasında, bu programa öğrencilerimizin katıldıkları takdirde başlangıç eğitimleri ile girişimci adaylarının tasarım odaklı düşünceyi içselleştirerek iş fikirlerini oluşturmayı ve test etmeyi öğreneceklerini, kendilerini tanıyacaklarını ve girişimcilik kaslarını çalıştırmaya başlayacaklarını ifade etti ve “Yarının dünyasını kuracak olanlar, onu bugün hayal edenlerdir” diyerek ülkemizin ihtiyacı olan teknolojik gelişmeler için buluş yapma, yenilikçi düşünce ve inovasyon konusunda öğrencileri programa başvurmaya teşvik etti.

Daha sonra 2017 Yeni İşim Girişim Birincisi Servissoft CEO’su Anıl BAŞARAN, “Yeni İşim Girişim” programının Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte düzenleyicisi TEB Girişim Bankacılığı Müdürü Fatih CANAN, Girişim Merkezi Kurucu Ortağı Taner BALTACI ve sinema ve fotoğrafçılık sektörü için ürettikleri yerli gimbal ile yenilikçi iş fikrine ve girişimciliğe güzel bir örnek olan Trexo Inovation Kurucusu Serdar KILIÇBAY birer konuşma yaptı.

“Yeni İşim Girişim” programından mezun olan girişimciler Demo Day Etkinliğinde yatırımcılara ve jüriye sunumlarını yaptıktan sonra dereceye girenler yurtdışı ziyareti, ticarileştirme ve mentörlük desteği, işlik (ofis) desteği, para desteği gibi ödüller almaktalar. Ayrıca programdan mezun olan adaylar iş fikirlerinin uygunluğuna göre TÜBİTAK BiGG programı aracılığı ile 200.000 TL’lik teknogirişim sermayesine başvurabilecekler.

Eğitimleri 28 Şubat – 22 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek ödüllü ‘Yeni İşim Girişim’ programına başvurular üniversitemizin bir yenilikçi fikri olan girişimci ruhlu öğrencileri tarafından 26 Şubat 2020 tarihine kadar ve http://onkayit.trakyaka.org.tr adresinden yapılabilir.

 

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9




>