“Yazıtlar-Kadın” Resim Sergisi Macaristan’da Sanatseverle Buluştu
12-08-2014

Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cevat Atalay’ın “Yazıtlar-Kadın” isimli kişisel resim sergisi 27 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında Macaristan‘ın Vonyarcvashegy kentinde sanatseverlerle buluştu.

Vonyarcvashegy Belediye Başkanı Peter Karoly’nin açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında çalışmalarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Cevat Atalay’ı kutladı. Açılış konuşmalarının ardından Vonyarcvashegy Orkestresı tarafından müzik dinletisi sunuldu. Yazar- Eleştirmen Dr. Csby Geza’nın beğenilerini dile getirdiği sergiye sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

‘Yazıtlar-Kadın’ serisinin estetik-plastik dilinde kültürel etkileşimin kadın bedeni üzerindeki sorgulamaları deneyimlediğini dile getiren Atalay, “‘Yazıtlar-Kadın’ serisinde konpozisyonlar, plastik olarak özgün, lirik soyutlamalar ve kaligrafiden beslenen biçimlerde kadın bedenine ve kültüre gönderme yapıyor” dedi.