“Umut Kolisi” Sosyal Sorumluluk Projesi Gerçekleştirildi
23-12-2022

Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu, 2-8 Kasım Lösemi Çocuklar Haftası'nda "Kanser Değil İyilik Bulaşır" sloganından yola çıkarak 'Umut Kolisi' adı altında sosyal farkındalık projesi gerçekleştirdi.

Kanser hastası çocukların tedavi süreçlerinde yanlarında olup yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak ve her bireyin günümüz küreselleşen dünyasında bir kanser adayı olduğunu hatırlatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Etkinlik öncesi Kanserli Çocuklara Umut Vakfından alınan ihtiyaç listesinin topluluk öğrencileri aracılığıyla sosyal medya hesaplarından duyurulmasının ardından ihtiyaç listesi tamamlandı. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde oluşturulan stantta Sosyoloji Topluluğu öğrenci komisyonu tarafından kanser hastası çocukların ruhsal ve biyolojik sağlıklarını olumsuz yönde etkilemeyecek ürünler kontrol edilerek toplandı. Kategorize ve sterilize edilen 300 adet ürün kolilere yerleştirilip Kanserli Çocuklara Umut Vakfına ulaştırıldı.