“Pakistan’da Hayvan Islahı Programları ve Moleküler Genetik Tekniklerin Hayvan Islahı Programlarına Uygulanması” Konulu Seminer
11-10-2011



Pakistan Veteriner ve Hayvancılık Üniversitesi’nden Prof. Dr. Masroor E. Babar, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi konferans salonunda, “Pakistan’da Hayvan Islahı Programları ve Moleküler Genetik Tekniklerin Hayvan Islahı Programlarına Uygulanması” konulu bir seminer verdi.

Prof. Dr. Masroor E. Babar, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Biyoloji Bölümü ve Pakistan Veteriner ve Hayvancılık Üniversitesi (University of Veterinary and Animal Sciences) tarafından birlikte yürütülen “Türkiye ve Pakistan Yerli Koyun Irklarında Prion Protein Geni Polimorfizmleri Taranması”  isimli Tübitak – MoST ikili işbirliği çerçevesinde yürütülen proje kapsamında üniversitemizde bulunmaktaydı.

Seminerde Prof. Dr. Masroor E. Babar, Pakistan’da Hayvancılık sektörü ve Lahore’daki Veteriner ve Hayvancılık üniversitesinde yürütülmekte olan ıslah çalışmaları ve moleküler genetik çalışmalar hakkında bilgi verdi.





>