“Mekansal Denemeler” Sergisi
08-04-2015



Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencilerinin Yrd. Doç. Dr. Meltem Özçakı danışmanlığında gerçekleştirdikleri mimari tasarımlar, “Mekansal Denemeler” sergisi kapsamında sergileniyor.

Otuz üç birinci ve ikinci sınıf öğrencisinin 2014 yılı bahar ve güz dönemlerinde Mimari Tasarım 1-2-3 dersleri kapsamında gerçekleştirdikleri ve Mekansal Denemeler” sergisinde sergilenen tasarımlar, Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında da destekleniyor.

Öğrencilerin kentteki gündelik hayatı algılaması, bunu meydana getiren eylemlerin farkına varması, bunun üzerinden mimarlığın temel çalışma alanı olan mekanı deneyimlemesinin amaçlandığı çalışmalarda üç farklı proje grubu, kentsel mekan üzerinden okumalar yapıp yere uygun mekânsal çözümler geliştirmeyi hedefliyor.

Mimari tasarımların maketler ve çizimlerle ifade edildiği “Mekansal Denemeler” Sergisi 7 – 16 Nisan 2015 tarihlerinde üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, sergi salonunda gezilebilir.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>