“Aşık Veysel Dostlar Seni Unutmadı” Konserine Büyük İlgi
04-05-2024



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı tarafından “Aşık Veysel Dostlar Seni Unutmadı” konseri düzenlendi.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserin Sanat Danışmanlığını Tekirdağ NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇAYIR üstlendi.

Etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Genel Sekreter V. Prof. Dr. Murat TAŞAN, Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Arda GÖKSU ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Programda Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇAYIR’ın şefliğinde Tekirdağ NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Türk Müziği İcra Topluluğu, Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Güzelliğin On Par’etmez”, “Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme”, “Sen Bir Ceylan Olsan”, “Derdimi Dökersem Derin Dereye”, “Kul Olayım Kalem Tutan Ellere”, “Keklik İdim Vurdular”, “Dünyada Tükenmez Murad Var İmiş”, “Havalanma Telli Turnam”, “Ben Gidersem Sazım Sen Kal”, “Beni Hor Görme Gardaşım”, “Çiğdem Der ki” adlı eserleri ile söz ve müziği Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇAYIR’a ait olan “Dostlar Seni Unutmadı” isimli eseri icra edildi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin de sunuculuğunu üstlenerek büyük ozanımız Aşık Veysel ŞATIROĞLU’nun hayatına dair kesitler aktardığı konser, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Programın sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Konserin Sanat Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇAYIR’a günün anısına çiçek takdiminde bulunurken, Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Arda GÖKSU da teşekkür belgesi takdim etti.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17




>