‘Trakya Bölgesi Gastronomi Kültürü ve Trakya Lezzet Rotası’ Çevrimiçi Söyleşisi Gerçekleşti
12-05-2021



Pandemi dönemi gastronomi söyleşileri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı tarafından ‘Trakya Bölgesi Gastronomi Kültürü ve Trakya Lezzet Rotası’ konulu çevrimiçi söyleşi düzenlendi.

Moderatörlüğünü Şarköy Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğr. Gör. Furkan Burak ÜNAL’ın yaptığı, Kırklareli Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm Otel İşletmeciliği Programı Öğr. Gör. Ali ÇAKIR’ın konuk olduğu söyleşide Trakya bölgesinin coğrafi işaret almış ürünleri, Trakya Lezzet Rotası, Tekirdağ ili bağcılık ürünleri ve yerel tohumlar konularına değinildi. Aşçılık öğrencilerine bölge mutfağını ve Türk mutfağını geliştirmeleri yönünde tavsiyeler verildi.

Şarköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Serkan AYDIN program sonunda “Pandemi döneminde çevrimiçi olarak gerçekleştirdiğimiz söyleşimizde, Trakya gastronomisine dair konuşulan konuların katılımcılara ve öğrencilerimize çok şey kattığına inanıyorum. Öğr. Gör. Furkan Burak ÜNAL’a, Öğr. Gör. Ali ÇAKIR’a ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Trakya bölgesinin gastronomi kültürünün tanıtılması ve geliştirilmesi konusunda yapılan söyleşi izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>