Pandemi dönemi gastronomi söyleşileri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı tarafından ‘Trakya Bölgesi Gastronomi Kültürü ve Trakya Lezzet Rotası’ konulu çevrimiçi söyleşi düzenlendi.
Moderatörlüğünü Şarköy Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğr. Gör. Furkan Burak ÜNAL’ın yaptığı, Kırklareli Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm Otel İşletmeciliği Programı Öğr. Gör. Ali ÇAKIR’ın konuk olduğu söyleşide Trakya bölgesinin coğrafi işaret almış ürünleri, Trakya Lezzet Rotası, Tekirdağ ili bağcılık ürünleri ve yerel tohumlar konularına değinildi. Aşçılık öğrencilerine bölge mutfağını ve Türk mutfağını geliştirmeleri yönünde tavsiyeler verildi.
Şarköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Serkan AYDIN program sonunda “Pandemi döneminde çevrimiçi olarak gerçekleştirdiğimiz söyleşimizde, Trakya gastronomisine dair konuşulan konuların katılımcılara ve öğrencilerimize çok şey kattığına inanıyorum. Öğr. Gör. Furkan Burak ÜNAL’a, Öğr. Gör. Ali ÇAKIR’a ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.
Trakya bölgesinin gastronomi kültürünün tanıtılması ve geliştirilmesi konusunda yapılan söyleşi izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.
Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Park Bahçeler Biriminde Bahçıvan olarak görev yapmakta olan Ozan DURGUT'un babası Kemal DUR...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür SAĞLAM'in kayınpederi Ali DİNÇEL vefat etmistir. Cenazesi 04.06.2025 Çar...
Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görev yapmakta olan Sağlık Teknikeri Çisem İŞBAŞARAN CAN’ın kuzeni Salih PAÇALI vefat ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
22.01.2025 tarih ve 32790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Üniversitemiz birimlerine (giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere) 657 sayılı Devlet M...