Pandemi dönemi gastronomi söyleşileri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı tarafından ‘Trakya Bölgesi Gastronomi Kültürü ve Trakya Lezzet Rotası’ konulu çevrimiçi söyleşi düzenlendi.
Moderatörlüğünü Şarköy Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğr. Gör. Furkan Burak ÜNAL’ın yaptığı, Kırklareli Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm Otel İşletmeciliği Programı Öğr. Gör. Ali ÇAKIR’ın konuk olduğu söyleşide Trakya bölgesinin coğrafi işaret almış ürünleri, Trakya Lezzet Rotası, Tekirdağ ili bağcılık ürünleri ve yerel tohumlar konularına değinildi. Aşçılık öğrencilerine bölge mutfağını ve Türk mutfağını geliştirmeleri yönünde tavsiyeler verildi.
Şarköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Serkan AYDIN program sonunda “Pandemi döneminde çevrimiçi olarak gerçekleştirdiğimiz söyleşimizde, Trakya gastronomisine dair konuşulan konuların katılımcılara ve öğrencilerimize çok şey kattığına inanıyorum. Öğr. Gör. Furkan Burak ÜNAL’a, Öğr. Gör. Ali ÇAKIR’a ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.
Trakya bölgesinin gastronomi kültürünün tanıtılması ve geliştirilmesi konusunda yapılan söyleşi izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2025 – 2026 Eğitim – Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Türkiye Cumhuriye...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2025 – 2026 Eğitim – Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yatay Geçiş Başvu...
Üniversitemiz Güvenlik Personeli Kader DİNDAR'ın babası Mustafa GÜÇLÜ vefat etmiştir. Cenazesi, 10.07.2025 Perşembe günü öğle namazına müteaki...
Plovdiv Tarım Üniversitesi'nin 80. Yıl Dönümü münasebetiyle Bulgaristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Rumen RADEV'in himayelerinde&nb...