‘Tekirdağ Coğrafya Atlası’ Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e Takdim Edildi
17-06-2021



Türkiye coğrafyası kapsamında “İl Atlası” türünde hazırlanmış ilk eser olan ‘Tekirdağ Coğrafya Atlası’ basımı tamamlanarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e takdim edildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre ÖZŞAHİN ve Dr. Öğr. Üyesi İlker EROĞLU tarafından hazırlanan atlas, Tekirdağ ilindeki doğal ve beşerî sistemleri kapsayan çeşitli tematik konulara ait birbirinden değişik analiz ve görselleştirme teknikleriyle hazırlanmış 213 farklı haritadan oluşuyor.

Doç. Dr. Emre ÖZŞAHİN kitapla ilgili olarak “Atlas içeriğindeki haritalar, farklı kaynaklardan toplanan mekânsal verilerin Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) teknikleri kullanılarak yeniden üretilmesi, birleştirilmesi ve analiz edilmesiyle zenginleştirildi. İşlenen bütün bu veriler, kullanım ve öğreticilik meziyetinin artırılmasına yönelik olarak etkileyici bir biçimde atlasta gösterilmeye çalışıldı. Böylece yediden yetmişe toplumun her kesiminden okuyucu ve kullanıcı için görsel bilgiler sunan bir haritalar kitabı elde ettik” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de kendilerini tebrik ederek, “Tekirdağ’ımızın coğrafi güzellikleri ve özellikleri aslında herkes tarafından yerinde görülmeli. Ancak bu akademik çalışmanın Tekirdağlı olan ve olmayan herkes için fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>