‘II. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu’ Tamamlandı
22-06-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un teşrifleriyle çevrimiçi düzenlenen “II. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ'da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu” tamamlandı.

Meclis Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un teşrifleriyle gerçekleşen açılış oturumunun ardından iki gün süresince yapılan 9 tebliğ oturumunda, 42 katılımcı tarafından toplam 35 bildiri sunuldu.

Sempozyumun kapanış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un himayelerinde Tekirdağımızın sahip olduğu dini, ilmi ve kültürel değerleri ortaya çıkarma, koruma ve gelecek kuşaklara aktarma amacıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak düzenlediğimiz “II. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ'da Dini ve Kültürel Hayat” konulu sempozyumumuzu tamamlamış bulunuyoruz. Başta Tekirdağımız olmak üzere ilim dünyasına önemli katkılar yapıldığını düşünüyorum. Sempozyum süresince sunulan tebliğler yayınlanarak ilim dünyasına kazandırılacak ve Tekirdağımızın ilmi, fikri ve manevi yapısını anlamaya ışık tutacaktır” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de “Tarihten günümüze Tekirdağ’ın sahip olduğu kültürel dokuyu anlayabilmek için tarihi kaynaklardan, dini metinlere, toplumsal kurum ve kuruluşların tarihlerine kadar araştırmamız gerekmektedir. Bu vesile ile düzenlediğimiz “II. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumumuz” bu kültürel olgunun ortaya çıkarılması için atılmış önemli bir adımdır. Değerlerimizi ortaya çıkarmaya yönelik kıymetli bir çabadır. Sempozyumda sunulan tebliğler, nihayetinde yayınlanarak ilim dünyasına kazandırılacak, şehrimizin tarihi, kültürel, ilmi, fikri ve manevi yapısını anlamaya ışık tutacaktır.  Sempozyumun düzenlenmesinde destek ve himayelerinden dolayı öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a, sempozyumun gerçekleşmesinde katkılarından dolayı Tekirdağ Valisi Sayın Aziz YILDIRIM’a, düzenlenmesinde emek veren herkese, tebliğ sunan değerli katılımcılara ve tüm izleyenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>