‘Bibliyofil 1 Baskıresim Topluluğu Ekslibris Sergisi’ Açıldı
02-04-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Baskıresim Topluluğu, Kütüphane Haftası sebebiyle anlamlı bir sergi gerçekleştirdi. ‘Bibliyofil I Baskıresim Topluluğu Ekslibris Sergisi’ üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Fuaye alanında açıldı.

Açılışa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim YILMAZ, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rüya YILMAZ, Resim Bölümü Başkanı Doç. Dalila ÖZBAY, Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Sevim GAYTANCIOĞLU, üniversitemiz öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler katılarak sergiye büyük ilgi gösterdiler.

Resim Bölümü Arş. Gör. Enis Malik DURAN'ın belirlediği konsept ile gerçekleştirilen sergide, çok eski dönemlere tarihlenen ve günümüzde ulusal ve uluslararası alanda varlığını sürdüren ekslibris geleneği, üniversitemiz bünyesinde de çeşitli örneklerle tanıtılmış oldu.

Üniversitemiz akademisyenlerinin ve öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı sergide, üniversitemiz eğitimcileri adına yapılan ekslibris çalışmaları dikkat çekti. Türkiye Büyük Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP adına Prof. Melihat TÜZÜN tarafından yapılan; Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN adına Arş. Gör. Enis Malik DURAN tarafından yapılan; Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI adına Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencisi Zehra Nur KARAMAHMUTOĞLU tarafından yapılan; Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ adına öğrenci Aslı URUÇ tarafından yapılan; Prof. Dr. Bülent EKER adına öğrenci Ebru ALGÜL tarafından yapılan; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ adına yine Zehra Nur KARAMAHMUTOĞLU tarafından yapılan ve Resim Bölüm Başkanı Doç. Dalila ÖZBAY adına öğrenci Kinem KIZILAĞAÇ tarafından yapılan ekslibris çalışmaları sergide yer alan çalışmalardan bazıları oldu.

Sergide ekslibrisin kitap içinde kullanımına dair bir örnek kitap da sergilendi. İzleyicilerin sergi konseptini daha iyi kavrayabilmeleri için ekslibrisin ne olduğuna ve nasıl kullanıldığına dair açıklayıcı metinler sergi konseptinin ve ekslibrisin kitaplarla olan bağlantısının daha iyi anlaşılmasını sağladı.

Sergi 7 Nisan 2022 tarihine kadar Merkez Kütüphanesi Fuaye Alanında ziyaret edilebilir.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12




>