Şafak Layiç’ten Beden Dili Konulu Söyleşi
19-03-2014



Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen  “Beden Dili”  konulu söyleşide Yazar ve Eğitmen  Şafak Layiç öğrencilerle bir araya geldi.  
 
Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Beden Dili” alanında öğrencilerle bilgilerini paylaşan Layiç,  beden dilinin insanların yaşamlarına katkılarından bahsetti.  Layiç, “Sağlıklı ve etkili iletişim bilgi, sevgi ve servis temellerine dayanır. Hemen herkes bilginin ve sevginin önemini bilir ancak; servis kavramının önemi üzerinde durulmaz. Servis dediğimiz şey beden dilidir. Sözcükler %10, ses tonu%30 etkili iken bedenimiz %60 oranında etkileme gücüne sahiptir” dedi. 
 
Beden diliyle yalan söylemenin çok zor olduğunu ifade eden Layiç, bir iletişim organının beyinden ne kadar uzaksa bilinçaltı mesajlarını o oranda çok verdiğini açıkladı.  Bu durumun tek istisnasının göz olduğunu söyleyen Layiç, “Göz bebekleri yalnızca ışığa değil, duygusal durumlara karşı da duyarlıdır. Bir ortamı, nesneyi ya da kimseyi beğendiğimizde gözbebeklerimiz yaklaşık 4 kata kadar kendiliğinden büyüyebilir; beğenmediğimizde ise küçülebilir. Çok çalışırsak beden dilimize hâkim olabiliriz; ama gözbebeklerimize söz geçirmek neredeyse olanaksızdır” ifadesini kullandı. 
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>