İzler Giysi Tasarımlarında Sarkoy Kilim Motifleri Sergisi
27-05-2022



Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Giyim Üretim Teknolojisi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dilber YILDIZ’ın "İzler Giysi Tasarımlarında Sarkoy (Pirot) Kilim Motifleri" isimli kişisel sergisi Çiğdem KARAUZ küratörlüğünde Üniversitemiz Rektörlüğü Fuaye Alanı Sergi Salonunda açıldı.

Sergi açılışına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, TBMYO Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Müge YILDIZ TOPAK, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Malkara MYO Müdürü Prof. Dr. Recep ERBAY, Muratlı MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bahar SÖZÜBEK, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rüya YILMAZ, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Selçuk ETİ, Üniversitemiz Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Öğr. Gör. Dr. Miray ÖZDEN, Üniversitemiz öğretim elemanları, idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sergi hakkında bilgiler veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dilber YILDIZ, Kültürel miras olan el dokumaların varlığını sürdürmesi, unutulmaya yüz tutmuş kilim motiflerinin giysilerde yaşatılması, geliştirilmesi ve tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bu çalışmanın yapıldığını söyledi.

Etkinlik serginin gezilmesiyle sona erdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>