İstiklal Marşının Kabul Edilişinin 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy
10-03-2016



Üniversitemizde İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy düzenlenen konferans ve ardından gerçekleştirilen oratoryo ile anıldı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Kabul Edilişinin 95. Yıl Dönümünde İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferansa konuşmacı olarak Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü’nün katılırken; Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademik idari personel ile öğrenciler de bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, konferansta Mehmet Akif Ersoy’un yaşamından kesitler sunarak; edebi kişiliği ve dönemin koşulları hakkında bilgi verdi. 1908’den sonra Türk Edebiyatının güçlü edebi şahsiyetleri arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy en önemli ayırt edici özelliğinin halka yakın olması olduğunu belirten Sütçü; “Mehmet Akif Ersoy'un bütün şiirlerini kapsayan ‘Safahat’ isimli o destansı kitapta İstiklal Marşımız yoktur. Kendisine sorulduğunda “Safahat benim şiirlerimdir ama İstiklal Marşı benim değil milletimizindir” demiştir” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günün anısına Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü’ye Üniversitemiz tabağını takdim ederken; program Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini seslendirmeleriyle devam etti.

İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı çerçevesinde Üniversitemiz Genç Edebiyatçılar Topluluğunun gerçekleştirdiği “İstiklal Marşı Oratoryosu” katılımcılardan tam not aldı.

Program Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz’ın Genç Edebiyatçılar Topluluğu’na günün anısına teşekkür belgesi takdimi ile son buldu. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>