İletişim Ustalığı Zirvesi Eğitim Semineri Düzenlendi
03-11-2015



Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dönüşüm Konağı Başarı  Psikolojisi Enstitüsü işbirliğinde Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde “İletişim Ustalığı Zirvesi Eğitim Semineri” gerçekleştirildi. Seminere Üniversitemizi temsilen NKÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Doç. Dr. Murat Çetin, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Müdür Yardımcıları Öğr.Gör.Cevdet Arıtaşı ve Öğr. Gör. Harun Eker, Dönüşüm Konağı Başarı Psikolojisi Enstitüsü kurucusu Yahya Hamurcu, eğitmenler Necati Niş, Zeki Varan, Bülent Öner, Celalettin Balcı, Nebil Hüseyin, Gökhan Er, Mehmet Baş, Ufuk Mete Yıldız, Çağatay Demirkol ve Gürcan Sağdıç ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Murat Çetin “İletişim Ustalığı Zirvesi ismini taşıyan ve iki gün sürecek olan bu eğitim seminerinin öğrencilerimize hayırlı ve verimli geçmesini temenni ediyor, katılımcılara şükranlarımı, saygı ve selamlarımı sunuyorum. İletişimin alt konularının, alanında uzman eğitmenler vasıtasıyla detaylı olarak anlatılacağı bu eğitim sadece öğrencilerimiz için değil akademik ve idari personelimiz ile her kademede çalışanın mutlaka ilgi alanına girmesi gereken konuları içermektedir. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

 

Seminerin ilk gününde ilk olarak sunum yapan eğitmen Gökhan Er “Deneyimsel Tasarım Öğretisi”, bu öğretinin ilkeleri ve soyut yasaları hakkında bilgi verdiler. Bu bağlamda bir şeyin miktarı arttıkça değeri azalır, işaretler bazı çıkarımları beraberinde getirir, ödenen bedeller hayata çeki düzen verilmesini sağlar önemli temalar olmuştur. Deneyimsel Tasarım Öğretisinin temel ilkeleri bilginin tutarlı, faydalı, uygulanabilir ve anlaşılabilir olması olarak özetlenmiştir. İkinci olarak söz alan eğitmen Ufuk Mete Yıldız “İletişim Teknikleri”hakkında bilgi sundular. Konuşarak, susarak iletişim kurulabileceği gibi iletişimde uyum, cesaret ve ihtiyacın önemine vurgu yapmışlardır. Üçüncü olarak kürsüye çıkan eğitmen Mehmet Baş kaliteli bir iletişimin nasıl gerçekleştirilebileceği konusuna değinerek dokunsal, görsel ve işitsel aktarım mekanizmalarının işleyiş tarzı hakkında bilgi verdiler. Baş görsel, işitsel ve dokunsal aktarımlarımız düzenli ve etkili olmalıdır, iyi bir aktarım için iyi bir algılama oldukça önemlidir, aktarımların da bir kotasının olduğu unutulmamalıdır diyerek sunumuna son verdiler. İlk günün son sunumunu eğitmen Bülent Öner yapmışlardır. Algılamanın tanımı, önemi ve türleri üzerinde duran Öner görsel, işitsel ve dokunsal algılamanın iletişimi nasıl kolaylaştırdığına değinmişlerdir.

 

Seminerin ikinci gününde eğitmen Ufuk Mete Yıldız “Gizemli Zıtlıklar Yasası üzerinde durdular. Bu yasanın temelinde her şeyin zıddıyla bilinir ilkesinin yattığını belirtenYıldız bu yasa iyi kavranırsa hayatın her alanında uygulanabilir ve fayda sağlayabilir dedi. İkinci olarak eğitim stratejileri üzerinde duran eğitmen Nebil Hüseyin karşımızdaki insanları tanımamız gerektiğini, aç olan birinin yanında tokluğumuzu, çocuğu olmayan bayanın yanında da çocuklar hakkında konuşulmamasını belirterek övgü ve eleştirilerin insanın kendisine değil davranışlarına yapılmasının önemine vurgu yapmışlardır. Farklılıkların kabul edilmesinin iletişimde ön koşul olduğu belirtilmiştir. Daha sonra eğitmenler Çağatay Demirkol, Gürcan Sağdıç ve Celalettin Balcısöz alarak genel iletişim stratejileri, aktif ve pasif iletişim, iletişimde illüzyon, iletişimde bedel ve üç boyutlu iletişim konularında detaylı aktarımlarda bulunmuşlardır. Enstitünün kurucusu Yahya Hamurcu hem ilk gün hem de ikinci günde konuları toparlayıcı açıklamalarda bulunarak eğitime ayrı bir nitelik katmışlardır.

 

Seminerin kapanış konuşmasının Prof. Dr. İsmail Yılmaz tarafından yapılmasının ardından katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle seminer sona ermiştir. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>