İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Doğru Hedef Kampanyası Kapsamında KPSS Hakkında Genel Bilgilendirme Konulu Konferans Düzenledi
13-12-2019

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı ve İİBF Öğrenci Toplulukları tarafından (İktisat Topluluğu), öğrencilerin kariyer hedeflerine yönelik başlatılan “Doğru Hedef” kampanyası çerçevesinde “KPSS Hakkında Genel Bilgilendirme” adlı etkinlik Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İktisat Bölümü öğretim elemanlarından Araş. Gör. Dr. Ali İLHAN sunumu ile gerçekleştirilen etkinlikte Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili bilgilendirme yapıldı. İİBF öğrencilerinin yanı sıra diğer fakülte öğrencilerinin de katılım gösterdiği etkinlikte, KPSS’nin içeriğine ilişkin bilgilerin yanı sıra KPSS ile alım yapan kamu kadroları hakkında bilgi verildi.

KPSS A ve B Grubu Kadrolarının tanıtımı, KPSS’de yer alan sınavlar ve içerikleri, KPSS puan türlerinin hesaplanması, KPSS’ye ilişkin sayısal bilgiler, A ve B grubu kadrolara ilişkin örnek alımlar gibi konuların yer aldığı sunumun ardından gerçekleştirilen soru-cevap ile etkinlik son buldu.