İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI DUYURUSU
26-08-2011



 

NOT: Sınav kaydı yaptırmak zorunludur. Sınav kaydı yaptırmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
 
Sınav Zamanı:  19 Eylül 2011 Pazartesi günü 13.30-19.00 saatleri arasında yapılacaktır.
 
Sınav Yeri: Sınavlar Namık Kemal Üniversitesi Değirmenaltı Kampüsü Merkezi Derslik Binasında yapılacaktır. Öğrenciler, sınava girecekleri salonları, sınav kaydı esnasında öğrenebileceklerdir.
 
İNGİLİZCE YETERLİK SINAVINA BAŞVURABİLECEK ÖĞRENCİLER:
 
1.     2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında Namık Kemal Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrenciler.
 
ÖNEMLİ NOT: Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanan ve Üniversite tarafından geçerli kabul edilen dil sınavlarından herhangi birinden yeterli puanı olmayan öğrencilerin bu sınava girmesi zorunludur. Üniversitemizde zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanan bölümler aşağıdaki gibidir:
 

Bölüm

Fakülte

İktisat

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İşletme

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Fizik

Fen-Edebiyat Fakültesi

Biyoloji

Fen-Edebiyat Fakültesi

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Çorlu Mühendislik Fakültesi

Tekstil Mühendisliği

Çorlu Mühendislik Fakültesi

 
2.     2009-2010 ve 2010-2011 Eğitim-Öğretim döneminde Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim gören ve başarısız olan öğrenciler de İngilizce Yeterlik Sınavına başvuruda bulunabilirler.
SINAV BİLGİLERİ:
 
Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavı, 2 oturum halinde yapılacaktır. Birinci oturumda öğrenciler dinleme ve dilbilgisi sorularına yanıt vereceklerdir. 15 dakikalık aranın ardından 2. oturumda öğrenciler okuma ve yazma bölümleri ile ilgili soruları yanıtlayacaklardır. 
 
SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ:
 
Namık Kemal Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı Yeterlik Sınavı değerlendirmeleri Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından yapılır ve en geç 7 gün içinde ilan edilir. 
 
GEÇME NOTU VE BAŞARILI/BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU:
 
·         Öğrencilerin İngilizce yeterlilik sınavında başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almaları zorunludur. Yeterlik sınavı notu, öğrencilerin dinleme, dilbilgisi, okuma ve yazma bölümlerinden alacakları notların ortalamaları alınarak hesaplanacaktır.
 
·         Yeterlik sınavına giren ve başarılı olan Zorunlu İngilizce Hazırlık öğrencileri hazırlık sınıfı öğretiminden muaf tutulurlar ve kayıt oldukları programın birinci sınıfına devam ederler.
 
·         Yeterlik sınavında başarısız olan veya yeterlik sınavına girmeyen Zorunlu İngilizce Hazırlık öğrencileri, 1 yıl süreyle hazırlık okuluna devam etmek zorundadırlar.
 
·         İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık öğrenimi görmek isteyen öğrencilerin bu sınava girmesi zorunlu değildir. Bu öğrenciler, 26 Eylül tarihi itibariyle kayıt işlemlerini Yabancı Diller Yüksekokulunda gerçekleştirebilirler.
Ayrıntılar için ydyo.nku.edu.tr ziyaret edebilirsiniz.

 

>