Üstün Dökmen Üniversitemizde Öğrenciler İle Buluştu
20-11-2018



Psikolog, yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda ‘Yaşam Rotamızı Kim Çiziyor’ konulu konferans verdi.  

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi (NKÜKAM) tarafından düzenlenen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademisyenler ile öğrenciler ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, yaşam rotamızı belirleyen unsurları kendine has mizahi üslubuyla yaşamın içinden hikayelerle dinleyicilere anlattı. Doğru bir yaşam rotasının belirlenmesinde kendimizi iyi tanımamızın, yeteneklerimizi keşfetmemizin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Dökmen başkalarının baskı ve yönlendirmesiyle değil kendi kararlarımızla hareket etmemiz gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Dökmen, üniversite yaşamına adım atmış bir bireyin yeteneğini doğru tespit etmesi ve bu yeteneğine uygun bir yaşam rotası çizmesinin onu başarı ve mutluluğa götüreceğini kaydederek, “İyi meslek yoktur. Kişiye uygun olan ve olmayan meslek vardır. Hayat, nereye gittiğini bilen insana kenara çekilir yol verir” dedi.

Hayatımıza yön verme noktasında bilgi ve düşünme becerisinin önemine değinen Prof. Dr. Üstün Dökmen, “Geçmişi unutmayıp ders çıkartmak lazım. Hedefe doğru ileriye gitmek gerekiyor. Geri giden toplum 50 sene sonra haritadan silinir. Yarına uyum sağlayanlar kalır. Sevgili arkadaşlar, hayatınızın başlangıcından siz sorumlu değilsiniz ancak finalinden siz sorumlusunuz. Ne yaparsanız yapın hayatınızın süresini artıramazsınız ama kalitesini ölçülemez miktarda artırabilirsiniz.” cümlelerine yer verdi.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz’ın günün anısına Prof. Dr. Üstün Dökmen’e hediye takdiminde bulunmasıyla noktalandı.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>