Üniversitemiz Öğrencilerinden İlkokul Öğrencilerini Bilinçlendirme Eğitimi
03-04-2018



Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu öğrencileri atık piller ile ilgili ilkokul öğrencilerini bilinçlendirme amaçlı sosyal sorumluluk projesi yürütmüşlerdir.

TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin) 15 Ekim – 30 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü “Ödüllü Atık Pil Yarışması”  kapsamında, 2015 yılından bu yana aktif olarak faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu, TAP işbirliği ile atık piller konusunda bilinçlenmeye destek verdi.  

Çevre Topluluğu üyesi öğrenciler, 29 Mart tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Yunus Emre İlkokulu’na giderek yaklaşık 125 öğrenciye atık pillerin insan ve çevre sağlığı için zararları ile neden toplanması ve geri dönüşümünün yapılması gerektiği konularında eğitim verdi. Çeşitli atölye çalışmalarının da yer aldığı bu eğlenceli eğitim etkinliğinin sonunda ilkokul öğrencilerine atık pillerini çöpe atmamaları için evlerindeki atık pilleri geçici biriktirebilecekleri masa tipi “Tap Atık Pil Toplama Kutusu” dağıtılarak farkındalık eğitimi tamamlandı.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>