Üniversitemiz Öğrencileri 57. Alay 107. Yıl Zaferi Yürüyüşünü Tamamladı
04-04-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri tarihine ve atalarına olan yürüyüşünü tamamladı. Bu yıl 12.si gerçekleşen Geleneksel 57. Alay yürüyüşüne Üniversitemiz öğrencileri de katılım sağlayarak “Çanakkale Tekirdağ’dan başlar” sloganı ile etkinliğin başından sonuna kadar Üniversitemizin flamasını onur duyarak taşıdılar.

İlk gün İnecik mahallesinde konaklayan yürüyüşçüler sabah yapılan törenin ardından İnecik- Malkara güzergahında yürüyüşlerine devam etti. Malkara’da hükümet konağının önünde yapılan törenin ardından grup, Malkara Şehitlik Abidesini ziyaret etti. Buradaki saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile Keşan’a doğru yürüyüş başladı.

Keşan’da 57. Alay'a, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi mevkisinde 27. Alay ve 15. Hava Bölüğü'nü temsil eden yürüyüşçüler katıldı. Alparslan Türkeş Meydanında toplanan yürüyüşçüler, burada Keşan Belediye Başkanı Mustafa HELVACIOĞLU tarafından karşılandı. Keşan’dan ayrılan 57. Alay yürüyüş komitesi Evreşe Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil SOYUAK tarafından Evreşe Beldesinde karşılandı. Ardından Bolayır’a gelen katılımcılar Muhtar Adnan CAN tarafından karşılandı. Bolayır’ın yeni restore edilen ve 25 Nisan’a kadar yapımı sonlandırılacak olan 57. Alay Kültür Müzeleri gezildi.

17 Mart Perşembe günü Gelibolu ilçesine giriş yapan 57. Alay yürüyüşçüleri, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer METE, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gül DİNLER, sivil toplum kuruluşları başkanları ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

18 Mart Cuma sabahı saat 09.00’da Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı Şehitliğinde tören gerçekleşti ve yeniden yürüyüşe başlandı. Saat 14.30’da 57. Alay şehitliğinde son tören gerçekleştirildi.

Adını tarihe "kahraman birlik" olarak altın harflerle yazdıran 19. Tümen'e bağlı 57. Alay’a hitaben, 156 km ile 5 gün süren yürüyüşte Üniversitemizin flamasını gururla taşıyan öğrencilerimiz yürüyüşlerini tamamlayarak Üniversitemize döndüler.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>