Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi TRT Haber Kanalına Konuk Oldu
14-10-2020

Programda Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, Çorlu Belediyesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin ortak projesi olan "Çorlu'da Emisyonlardan Kaynaklı Koku Şikayetlerinin İzlenebilirliğini Sağlamak amacıyla (KODER) Mobil Uygulamasının Geliştirilmesi” kapsamında geliştiren ve halkın kullanımına sunulan proje hakkında bilgi verdi.

Röportajda halkın bulunduğu konumdan anlık koku rahatsızlığı- memnuniyeti değerlendirmelerini yapabilecekleri bu mobil uygulama tanıtılırken uygulamanın lOS ve Android marketlerden indirip ve koku bildirimleri yapılabilineceği kaydedildi.

Ayrıca röportajda Çorlu halkının yaşam kalitesini, hava kirliliği ve kokuyla ilgili bilgi ve farkındalık seviyesini yükseltmek amacıyla yürütülen çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.