Üniversitemizin Öğrenci Sayısı 28 Bine Ulaştı
09-09-2013



LYS’de başarı göstererek Üniversitemizi tercih eden öğrencimizin kayıtları 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında Spor Komplesi’nde gerçekleştirildi.

İlk defa Üniversiteye başlayacak binlerce öğrenci aileleriyle birlikte kayıt yaptırmak için sabahın erken saatlerinde sıraya girdi.

Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından Üniversitemize bu yıl ön lisans ve lisans dalları programlarına 5.850 öğrenci kayıt yaptırdığı açıklandı. Üniversitemizde öğretim gören toplam öğrenci sayımız ise 28 bine ulaştı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Türkiye’nin dört bir tarafındaki şehirlerden Üniversitemize kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerle sohbet ederek, üniversite hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Bireysel yetenekleri önemseyen uygulamalı eğitim kanalları ve araştırma merkezleriyle katma değer yaratan kurumsallaşma içerisinde bulunuyoruz. Üniversite olarak hedefimiz dünya istihdam piyasasında yerini alacak ve bu piyasaya yön verecek, kaliteli mezunlar yetiştirmektir.” dedi.

Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizi şu sözlerle anlattı “Bağımsız, yaratıcı düşünce yeteneği ile donatılmış, toplumsal sorumluluklarının ve değerlerinin bilincine sahip bireyler yetiştirmeyi; Üretilen bilgilerin toplumun tüm kesimine yayılmasında ve paydaşların sürece katılımının sağlanmasında rol oynamayı kendine misyon edinmiştir.”

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, sözlerini “Öğrenci Seçme Sınavı’nda göstermiş olduğunuz üstün başarından dolayı Üniversitemiz adına sizi ve ailenizi yürekten kutluyorum” ifadeleriyle noktaladı.

Kayıt günlerinde kayıt alanında gerçekleştirilen sohbetlerde öğrenciler Tekirdağ’ı ve Üniversitemizi çok beğendiklerini söylediler.  Öğrenciler, Üniversitemizin yeni kurulmuş olduğunu duyduklarını, ancak genç bir üniversite olmasına rağmen kampusün kaliteli ve düzenli donatıldığını belirterek, Üniversitemizi tercih ettikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>