Üniversitemizin Ortağı Olduğu Avrupa Birliği Kaynaklı AGREEN Projesi Ulusal Farkındalık Toplantısı Gerçekleştirildi
26-03-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ortağı olduğu ve Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen ve yürütülen AGREEN ¨Cross-border Alliance for Climate-Smart and Green Agriculture in the Black Sea Basin” (Karadeniz Havzası’nda İklime Duyarlı, Yeşil Tarım için Sınırötesi Ortaklık) Projesi’nin ilk Ulusal Farkındalık Toplantısı, tarım sektörünün önde gelen paydaşlarının da katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü AGREEN Proje Koordinatörü Prof. Dr. Tolga ERDEM ve Doç. Dr. Mehmet ŞENER’in yaptığı toplantının açılışında konuşan TNKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, altı ortaklı ve geniş kapsamlı bu projenin, Üniversitemizin akademik ve araştırma gücünün uluslararası bağlamda sergileneceği değerli bir proje olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bülent EKER’in ardından konuşma yapan TNKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT da iklime duyarlı tarım kavramına odaklanan projenin, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan iklim değişikliğinin tarım sektörüne etkilerini azaltacak çözümler önereceğinin altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından, AGREEN Projesi Uygulama Topluluğu Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Duygu DOĞAN, genel hatlarıyla projenin tanıtımını yaptı. Sonrasında AGREEN Projesi’nde Uygulama Topluluğu Uzmanı olarak görev alan Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih KONUKCU ise projenin İklime Duyarlı Tarım Fizibilite Raporu’nu sundu.

Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı 2014-2020 2. Teklif Çağrısı kapsamında 1 Haziran 2020 tarihinde başlayan ve 30 ay sürecek olan  ¨Cross-border Alliance for Climate-Smart and Green Agriculture in the Black Sea Basin (AGREEN / BSB1135) / Karadeniz Havzası’nda İklime Duyarlı, Yeşil Tarım için Sınırötesi Ortaklık (AGREEN)¨ Projesi Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Ermenistan ve Yunanistan’dan araştırma kurumları, üniversiteler ve STK’lar ortaklığında yürütülüyor. Toplam bütçesi 799.279,60 Euro olan uluslararası projede, Karadeniz Havzası menşeili marka oluşturmak, iklime duyarlı tarım modelleri geliştirmek, internet tabanlı sınırötesi öğrenme ortaklıkları kurmak ve  sürdürülebilir tarımda genç girişimcileri desteklemek  hedefleniyor.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>