Üniversitemizin 2012 Yılı Değerlendirmesi Basın Toplantısı ile Yapıldı
24-01-2013



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  22 Ocak 2013 tarihinde Rektörlük Binası Yönetim Kurulu Salonu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısına Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Burhan Arslan, Genel Sekreter Tekin Yenigün ve yerel basın mensupları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin 2012 eğitim-öğretim yılını değerlendirerek, 2012 yılında eğitim, sağlık, kültür-sanat, inşaat gibi pek çok alanda yapılacak yeni çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek,  Namık Kemal Üniversitesi, Trakya’nın tam kalbinde doğu ve batı sentezini çok iyi harmanlayan bir konumda bulunduğuna dikkat çekerek, “Sanayi ve tarımın tam ortasında yer alan ve çalışmaları ile bu alanların gelişmesine büyük destek olan, başta bölge halkının ve Ülkemizin güvenini ve desteklerini kısa zamanda kazanmış,bunu tüm bölümlerine olan yoğun öğrenci tercihleri ile ispatlayan bir dünya üniversitesidir” dedi.

Prof. Dr. Şimşek, Üniversitemizin her gecen yıl giderek büyüdüğünü belirterek Üniversitemizde 2012 yılı itibariyle Tekirdağ Merkez kampus ve 8 ilçede 192 yabancı uyruklu öğrenci de dahil olmak üzere toplam öğrenci sayısının 23.531 olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Şimşek, “Üniversitemizde toplam personel sayımıza bakarsak, akademik personel sayısı 790 (Profesör 70, Doçent 50, Yardımcı Doçent 220, Araştırma Görevlisi 175, Öğretim Görevlisi 183, Okutman 51 ve Uzman 19) ve İdari personel sayısı 418’dir” dedi.

Prof. Dr. Şimşek, “Üniversitemiz halen 16 ülkede (Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Yeni Zelanda, Pakistan, Makedonya, Romanya, Rusya, Sudan, Hollanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, A.B.D.) 29 farklı Yükseköğretim Kurumu ile uluslararası işbirliği protokolü imzalamış bulunmaktadır.” sözleriyle Üniversitemizin imzaladığı uluslar arası işbirlikleri hakkında bilgi verdi.

Tekirdağlılara kaliteli sağlık hizmeti sunmak için büyük emek harcadıklarını ifade eden Prof. Dr. Şimşek, “Hastanemizde 8 profesör, 14 doçent, 40 yardımcı doçent, 28 araştırma görevlisi hizmet vermektedir. Hastanemizde ayda 16.000 ayaktan hasta hizmet almakta, 652 ameliyat, 224 anjiyo ve 20 by-pass yapılmaktadır. Tekirdağ ve bölge halkımızın sağlık sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlayan Üniversite Hastanemizin kapasitesi, 6.600 m2’den 8.000 m2 kapalı alana, 24 branştan 29 branşa, 60 yataktan 126 yatak, 33 poliklinik oda sayısında 60 poliklinik oda sayısına, 3 ameliyathane odasından 4 ameliyathane odasına yükseltilmiştir. Aynı zamanda hastanemizde Meme Kanseri Erken Tanı Ünitesi, Onkoloji Ünitesi ve Uyku Laboratuvarı kuruldu. 6 yataklı genel, 4 yataklı kalp damar ve 4 yataklı koroner yoğun bakım üniteleri hizmete girdi. Personel yemekhanesi hizmete açıldı, 2 adet asansör yapıldı ve Nükleer Tıp Merkezi açılış süreci de devam etmektedir” dedi.

Prof. Dr. Şimşek, “2012 yılı itibarı ile Üniversitemiz Bilimsel Araştırmalar ve Teknoloji Merkezinde (NABİLTEM) 11 Eğitim ve Araştırma Laboratuarı ve 5 Bilgisayar Laboratuarının bulunmasının yanı sıra, Tıp Fakültesinde 5 Eğitim ve Araştırma Laboratuarı, Ziraat Fakültesinde 43 teknik atölye ve laboratuar, Çorlu Mühendislik Fakültesinde 14 teknik atölye ve laboratuar, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 16 teknik atölye ve laboratuar ile ilçelerdeki Meslek Yüksekokullarımızda toplam 18 teknik atölye ve laboratuar mevcuttur” diyerek Üniversitemizin öğrencilere sunduğu hizmetler hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin barınma ve burs edinmeleri konularına değindi. Prof. Dr. Şimşek, “Üniversitemizde Değirmenaltı yerleşkesinde Üniversitemize ait 107 kapasiteli Ayşe Menger Kız Öğrenci Yurdu, Merkez kampüsümüzün hemen yanı başında Kredi Yurtlar Kurumuna ait 1.312 kapasiteli kız ve erkek yurdu, Çorlu’da KYK’ya ait 392, Malkara’da KYK’ya ait 424, Çerkezköy’de KYK’ya 350, Şarköy’de KYK’ya ait 312, Hayrabolu’da KYK’ya ait 500 kapasiteli yurtlar bulunmakla birlikte, il merkezi ve ilçelerde özel yurtlar da mevcuttur. İlk defa 2012 yılında 300 öğrenciye yemek bursu verildi.2013 yılında bu sayı 400’e çıkarıldı. 2012 yılında NKÜ Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından 50 öğrenciye burs verildi. Üniversitemiz Öğretim Üyeleri tarafından öğrencilere burs vermek amacıyla NKÜ Öğrencilerini Destekleme Derneği kuruldu. Önümüzdeki günlerde maddi imkânı iyi olmayan öğrencilere burs verilmeye başlanacaktır. 2010 yılında 90 kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılırken 2013 yılında 99 öğrenci kısmi zamanlı olarak çalıştırılmaktadır” dedi.

Prof. Dr. Osman Şimşek, Fen Edebiyat Fakültesi, Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi, 410 Yataklı Kız Öğrenci Yurdu projelerinin tamamlanacağını bildirdi.

Düzenlenen     basın toplantısının ardından yerel basın mensupları Prof. Dr. Osman Şimşek’e Üniversitemiz ile ilgili sorularını yönettiler.

Basına mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, basın mensuplarına Üniversitemiz Konferans Salonu, Merkezi Derslikler Binasında bulunan derslik ve laboratatuvarları (Fizik, kimya, biyoloji, elektrik-elektronik dalgaları), Spor Kompleksi’nde bulunan Spor Salonu, Fitness Salonu, Yüzme Havuzu, Hamam ve Sauna Salonu, Morfoloji Binasında bulunan amfiler ve laboratuarları, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Ziraat Fakültesini gezdirdi.

 

 

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>