Üniversitemiz ile Tekirdağ Valiliği Arasında Sağlık Alanında Protokol İmzalandı
10-10-2013



Üniversitemiz ile Tekirdağ Valiliği arasındaki  “Sağlık Alanında İşbirliği Protokolü”, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirilen törenle imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yakup Çağ, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen ve Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Mustafa Kulaç da  bulundu.

Gerçekleşen toplantıda protokol hakkında bilgi verildi. İmzalanan protokol ile Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve diğer sağlık bilimleri ile ilgili fakülte ve yüksekokul öğrencilerinin tıp, lisans ve lisansüstü eğitimlerini ve tıpta uzmanlık uygulamalı eğitimlerini Tekirdağ ilinde bulunan Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genele Sekreterliğine bağlı tesislerde yapabilmelerinin amaçlandığı bildirildi. Bunun yanında eğitim araştırma ve sağlığın geliştirilerek Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinde yetişmiş insan gücü ihtiyacının karşılanarak kamu yararı sağlanması ve toplumun sağlık seviyesinin yükseltilmesi için işbirliği yapılmasının amaçlandığının altı çizildi.

Vali Ali Yerlikaya, imza töreninde gerçekleştirdiği konuşmada , “ Bu gün itibari ile Kamu Hastaneleri Birliği ile Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Çocuk, acil ve kadın doğum poliklinikleri ile başlayacak ve ardından devam edecek. Üniversitemizin bilgisini, tecrübesini uygulama yaparak devlet hastanelerine aksettirmek istiyoruz. Amacımız devlet hastanelerimizin kalitesini arttırmak ve en güzel şekilde bu şehre hizmet vermektir.” Sözlerine yer verdi.

Yerlikaya, “Üniversitelerimiz bizim bilim merkezlerimiz, yol göstericilerimizdir. Sağlık çalışanlarımızı üniversiteler yetiştirmektedir. Üniversitemiz, şehrimize kaliteli sağlık hizmeti vermesi büyük çabalar saf etmektedir. Gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’i kutluyorum.” diyerek imzalanan protokol anlaşmasının hayırlı olmasını diledi. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>