Üniversitemiz ile Linz Johannes Kepler Üniversitesi Ortak Seminer Düzenlendi
24-09-2012

Üniversitemiz İle Linz Johannes Kepler Üniversitesi arasında imzalanan “İşbirliği Anlaşması”nın ilk adımı olarak,  Avusturya’nın Linz kentinde ortak seminer düzenlendi.

Basın ve kamuoyuna kapalı olarak düzenlenen seminere, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alpay Hekimler ve Avusturya Federal yargıçları katıldı.

Avrupa Birliği Ortaklık Hukuku kapsamında Türk ve Avusturya işçilerinin karşılıklı dolaşım haklarını konu edinen seminerin açılış konuşmasını, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Şimşek gerçekleştirdi.

Açılış Konuşmasının ardından Doç. Dr. Alpay Hekimler, Türkiye’de Avusturyalı İşçilerin Çalışma ve Serbest Dolaşım Hukuku ile ilgili tebliğ sundu.