Üniversitemiz ile Linz Johannes Kepler Üniversitesi Arasında İkili İşbirliği ve ERASMUS Anlaşması İmzalandı
17-05-2013



Üniversitemiz ile Linz Johannes Kepler Üniversitesi arasında imzalanan İkili İşbirliği ve ERASMUS Anlaşması, Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Tören öncesi Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl ve beraberindeki heyet, Rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ve Üniversitemizin yöneticileri ile bir araya geldiler, ayrıca günün anısına Üniversitemiz şeref defterine yazı yazdılar.

Törene Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Üniveristemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  Avustuya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Klaus Wöfler ve Avusturya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Paul Jeneweine, Avusturya Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Kültür Ofisi'nden Konsolos Doris Danler, Johannes Kepler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Friedrich Roithmayr, Johannes Kepler Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Reinhard Resch, Karl Franzen Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü Müdürü ve Johannes Kepler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günther Löschingg, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, İkili işbirliği anlaşmasıyla işbirliğinin yaşama geçirilmesinin ve güçlendirilmesinin; karşılıklı bilgi alışverişinin, araştırma ve eğitim programlarının iyileştirilmesinin yanı sıra, öğretim elemanı, araştırmacı, personel ve öğrenci değişiminin gerekliliğine inanarak; özellikle kurumsal bir çerçevede bilimsel ve kültürel ilişkiler kurmayı ve geliştirmeyi arzulamaktayız” dedi.

Johannes Kepler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Friedrich Roithmayr, “İşbirliği anlaşmaları aracılığıyla akademisyen ve öğrenci değişimi küreselleşen dünyada önemlidir. Sadece uzmanlık alanı için değil, kültürel anlamda da önemli boyutları bulunmaktadır. Üniversitelerin işbirliği yaptığı ikinci bir üniversitede bir sömestr eğitim almak büyük fırsattır” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversite olarak, uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliği olanaklarının arttırılması konusuna büyük önem vermekteyiz. Dünya ile entegre olmayan, kendi içine kapalı bir üniversitede, evrensel standartlarda eğitim vermek, araştırmalar yürütmenin artık mümkün olmadığı tartışılmazdır.

Avusturya, Türkiye için birçok alanda olduğu kadar, yüksek eğitim alanında da çok önemli bir partner konumundadır. Saygıdeğer katılımcılar, biraz sonra sizler ile birlikte, 10 Eylül tarihinde Johannes Kepler Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz anlaşmanın devamı niteliğinde olan, İktisadi İdari Bilimler Fakültemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü ile Johannes Kepler Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü arasında, iki ayrı anlaşma imzalayacağız. Bunlardan birincisi eğitim ve araştırma alanında işbirliğinin genişletilmesini kapsarken, diğer anlaşma, Erasmus anlaşmasıdır” dedi.

Avusturya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Klaus Wöfler, Üç konuya değinmek istiyorum. İlk olarak elçi olarak her yere gideriz; ancak her zaman böyle işbirliği anlaşması yapmayız. Üniversitelerarası işbirliği protokolleri bizim için oldukça önemli bir yer tutmaktadır. İkincisi işbirliği anlaşmalarının imzalanmasında hocalara ve akademisyenlere büyük görev düşmektedir. İmzalanan anlaşmanın hayata geçirilmesi en önemli noktayı oluşturmaktadır. Üçüncü olarak da bu işbirliği Avusturya ile Türkiye arasında köprü oluşturacaktır” dedi.

Avusturya Cumhuriyeti Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl, “Avusturya ile Türkiye arasındaki ilişkiler her zaman iyiydi. Bu anlaşma ile sadece derinleştirmek istiyoruz. Gelecekte özellikle hukuk alanında sınırları aşan anlaşmalara imza atmak bizim için önemlidir. Üniversitelerarası işbirliği ile birlikte akademisyenler ile öğrencilerin değişim programları global bakış açımızı geliştirmektedir. Öğrenci ve akademisyenlerin sahip oldukları bu fırsatı hayata geçirmeleri yaşamlarına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Şehrimiz, insanımız ve insanlık için çalışana Namık Kemal Üniversitesi ile Johannes Kepler Üniversitesi arasında devam etmekte olan anlaşma kapsamında bugün büyük adımlar atılacaktır. Bilişim çağındayız. İnsanlık tarihinde üretilen bilgilere ulaşmanın kolay olması, bilim insanlarının yükünü arttırmaktadır. İşbirliğinden umudum, bilişim çağını bilim çağına dönüştürerek yorulmaz bilim insanları yaratmaktır” dedi.

 Protokol Konuşmalarının ardından Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Hekimler ile Johannes Kepler Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Reinhard Resch, ikili işbirliği anlaşması hakkında bilgiler verdiler.

İkili işbirliği hakkında verilen bilgilerin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Johannes Kepler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Friedrich Roithmayr, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Hekimler ve Johannes Kepler Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Reinhard Resch İkili İşbirliği ve ERASMUS anlaşmasını imzaladılar.

Tören, Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisiyle son buldu.

Törenin ardından Rektörlük SergiSalonu'nda Avusturyalı Fotoğraf Sanatçısı Anna Lechner'in “İstanbul Fotoğrafları” sergisi gezildi

Fotoğraf sergisinin ardından ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'in Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl'ın onuruna düzenlediği yemeğe geçildi.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>