Üniversitemiz ile Dal Teknik Makine Ticaret ve Sanayi A.Ş. Arasında İşbirliği Protokolü
21-03-2016



Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu ile Dal Teknik Makine Ticaret ve San. A.Ş.(DEG) arasında Makine Elektronik Teknolojisi öğrencilerinin, bu meslekleri uygulamak için gerekli olan bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Dal Teknik Makine Ticaret ve San. A.Ş. Sahibi Cevdet Dal’ın imza attığı ve Rektörlük makamında gerçekleştirilen işbirliği protokolünde Üniversitemiz Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş, Dal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Nalbant, Genel Koordinatör Cavit Otay, Teknik Koordinatör Fahrettin Balcı, Muhasebe Müd. Yrd. Necmi Karabayır, Meslek Yüksekokulu Müd. Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Nuray Olcay Işık ve Öğr. Gör. Gürkan Mutlu da bulundu.

İmzalanan protokol ile Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu Makine, Elektrik Teknolojisi Programı öğrencilerinden 2. sınıfın (3. ve 4. yarıyıl ) uygulama dersleri ile işyeri uygulamalı eğitimlerinin DEG’in Türkgücü Eğitim Merkezi ile diğer birimlerinde verilmesi amaçlanırken, Makine ve Elektronik Teknolojisi 1. sınıf öğrencilerinden seçilen 15 öğrenciye yabancı dil seviyelerini arttırmak amacıyla Çorlu Meslek Yüksekokulu’nda haftada 3 saat İngilizce dersi verilmesi hedeflendiği belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, imzalanan işbirliği protokolünün iki kurum arasındaki bağları güçlendirdiğine vurgu yaparak, hayırlı olmasını diledi.  Prof. Dr. Şimşek, “Bu proje ile donanımlı idealist teknikerler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Sonuçta istihdam edilebilecek kapasitede öğrenci süpervizör olarak yetiştirilip firmanın kadrosuna kazandırılacaktır. Diğer öğrenciler de iş hayatına donanımlı olarak başlayacaklardır.” dedi. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>