Üniversitemizde “İŞKUR ÇEEİT İçin Kampüste” Etkinliği Düzenlendi
18-03-2022

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Topluluğu (ÇEEİT) işbirliğinde “İŞKUR ÇEEİT İçin Kampüste” adlı etkinlik düzenlendi.

NKÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe İŞKUR İl Müdürü Yaşar ESEN, NKÜ İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (ÇEEİ) Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Davuthan GÜNAYDIN, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Serpil YÜCEL, Filiz KEY, Özge ŞİMŞEK, İİBF Öğretim Elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar ESEN konuşmasında, Tekirdağ’ın içinde bulunduğu TR21 bölgesinin kayıtlı iş gücü ve işsizliği azaltma oranlarıyla Türkiye’de en iyi durumda olan bölgelerden biri olduğunu vurgulayarak, yeni mezunlara kariyer önerilerinde bulundu. Doç. Dr. Davuthan GÜNAYDIN ise, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nün işgücü piyasaları ve istihdam üzerinden İŞKUR ile olan bağı üzerinde durdu ve olası işbirliği projelerini paylaştı.

İŞKUR’un faaliyetlerini tanıtan İş ve Meslek Danışmanı Filiz KEY, İŞKUR’un çalışma hayatının tüm tarafları için önemi üzerinde dururken, Özge ŞİMŞEK de, özgeçmiş hazırlama ve işe alımda mülakatın rolüne değinerek, üniversite öğrencileri için geliştirilmiş İş Kulübü Modelini anlattı.

Etkinlik, iki gönüllü katılımcıyla bir iş mülakatı rol oyunu gerçekleştirilerek sona erdi.