Üniversitemizde “Dijital Dönüşüm, Din ve Toplum Konferansı” Gerçekleşti
29-03-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından organize edilen “Dijital Dönüşüm, Din ve Toplum Konferansı” NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet AKIN ve Türkiye Düşünce Platformu Başkanı, Yazar Taşkın KOÇAK’ın konuşmacı olduğu konferansa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İPEK, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Üniversitemiz akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan NKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, dijital dönüşüm, din ve toplum ilişkisinin güncel bir konu olduğunu belirterek konferansın önemine dikkat çekti.

Konferansın ilk konuşmasını yapan Türkiye Düşünce Platformu Başkanı Taşkın KOÇAK, dijital dönüşüm çağının içinde olduğumuzu vurgulayarak, teknolojinin yıllar içindeki dönüşümünü, sanayi ve teknolojiye yön veren bilim insanlarının çalışmaları çerçevesinde ele aldı.

KOÇAK’ın ardından konuşan Prof. Dr. Ahmet AKIN ise, dijital dönüşüm ve teknoloji olgusuna sosyal medya bağlamında değinerek, özellikle sosyal medya platformlarında, din konusunda yapılan paylaşım ve içerikleri değerlendirdi.

Etkinliğin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, konuşmacılara Üniversitemizin prestij kitabı olan “Namık Kemal: Hayatı-Düşünceleri-Eserleri”ni takdim etti.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8

Haberler & Duyurular
Arşiv



>