Üniversitemizde Çorlu MYO Öğrencilerinin Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi
05-07-2011

Çorlu Meslek Yüksekokulu Türk El Sanatları Programı öğrencileri tarafından organize edilen “Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi”, üniversitemiz Rektörlük Binası’nda sergileniyor.

Serginin açılışına üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Belediyesi Başkan Vekili Ali Kılıç, Tekirdağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Burhan Aslan ve Prof.Dr. M. İhsan Soysal, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Tuncay Gümüş, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Pro.Dr. Osman Şimşek, üniversitemiz akademisyenlerinin yetiştirdiği öğrencilerinin geleneksel Türk el sanatlarını sahiplenerek, ortaya yeni eserler koymasının gurur verici olduğunu söyledi.

Çorlu Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programı öğretim elemanları Öğr.Gör. Dilek Kuyrukçu ile Öğr.Gör. Ferize Şen Balkı ve Çorlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri Gülfikar Toraman, Yasin Sayın, Gönül Acar, Emre Akan, Hasan Akan, Y. Emrah Oğuzhan ile S. Özlem Bayram eşliğinde, öğrencilerin çeşitli materyallerden  yaptıkları geleneksel Türk el sanatları eserlerinin özelliklerini sergiye gelen ziyaretçilere anlattılar.

“Geleneği Boyadık, Pişirdik, Sırladık” ana temasıyla ortaya konulan “Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi”, Rektörlük Binası 3. Katta 4-5-6 Temmuz 2011 tarihlerinde ziyaretçilere açıktır.