Üniversitemizden İntihar Haberleri Hakkında Basın Mensuplarına Seminer
25-10-2019



Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından intiharı Önleme Kurulu’nun 2019/2. toplantısında alınan karar doğrultusunda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep SET tarafından basın mensuplarına seminer verildi.

Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere basın mensuplarının yanı sıra Halk Sağlığı Başkanı Dr. Hacı Bayram ZENGİN, Başkan Yardımcısı Dr. Hülya TOPALOĞLU BECERİR de katıldı.

Doktor Öğretim Üyesi Zeynep SET tarafından verilen seminerde “İntihar girişimi ve/veya tamamlanmış intiharlar hakkında yapılan haberlerde kullanılan ifadelerin medyaya yansıtılma şeklinin önem arz etmesi ve hassasiyet gerektirmesi” konusu ele alındı.  Dr. Öğr. Üyesi SET “Konusu meslek olan her meslek intihara ilgi duymuştur. İntihar ciddi bir halk sağlığı problemidir. Önlenmesi için başlıca yapılması gerekenler arasında toplum çocuklarına iyi bakım vermeli, ruhsal hastalıklar tedavi edilmeli ve çevresel risk faktörleri elemine edilmeli. ” sözlerine yer verirken bu süreçte medyanın intiharı önlemede büyük rolü olduğunu söyledi.

Program günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0




>