Üniversitemizde Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı Yapıldı
26-06-2013

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS), 25 Haziran Salı günü Üniversitemiz Değirmenaltı Yerleşkesinde bulunan Merkezi Derslikler Binası’nda yapıldı.

Geçen yıl ilki düzenlenen sınava 110 kişi katılmıştı. Bu yıl ise bu sayı 630 kişiye çıktı. Geçen yıl 85 Lisans, 105 önlisans olmak üzere toplam 190 olan uluslararası öğrenci kontenjanı; bu yıl 178 lisans, 274 önlisans olmak üzere toplam 452’ye çıkarıldı. Sınava, Balkan ülkeleri öğrencilerinin katılımının yoğun olduğu görülürken; Türki Cumhuriyetler, Avrupa ülkeleri, Orta Doğu ülkeleri, Afrika ülkeleri, Çin, Kanada, Amerika vb. gibi dünyanın değişik ülkelerinin öğrencileri de Üniversitemizin öğrencisi olmak için sınavda ter döktü.

Üniversitemiz Uluslararası alanda gerçekleştirdiği projeler ile bir “Dünya Üniversitesi” olma yolundaki çalışmalarına hızla devam ediyor.