Üniversitemizde V. Gıda Mühendisliği Bölümleri Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
25-05-2012

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen “V. Gıda Mühendisliği Bölümleri Koordinasyon Kurulu Toplantı”, Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sebahattin Nas, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman, Gıda Teknoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. A. Kadir Halkman, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Ülkemizin çeşitli üniversitelerinin gıda mühendisleri bölümleri başkanları ve öğretim elemanları katıldı.

“V. Gıda Mühendisliği Bölümleri Koordinasyon Kurulu Toplantısında” Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, TMMOB Gıda Mühendisliği Odası Başkanı Petek Ataman ve Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci’nin açılış konuşmalarını yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından günün anısına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, TMMOB Gıda Mühendisleri Bölümü Başkanı Petek Ataman’a plaket verdi.

“V. Gıda Mühendisliği Bölümleri Koordinasyon Kurulu Toplantısının” ilk gününde, TMMOB tarafından yapılan etkinliklerle ilgili bilgilendirmeler, “Etik Kod” çalışmaları, Türkiye’de Gıda Mühendisliği eğitiminin belgeselinin hazırlanması, gıda danışmanlığı ve hijyenik tasarımların onayı konuları tartışılmaya açıldı.

İkin gün sürecek “V. Gıda Mühendisliği Bölümleri Koordinasyon Kurulu Toplantısının” ikinci gününde (26 Mayıs 2012 tarihinde) ise, gıda danışmanlığı sistemi konusunda beklentiler ve öneriler, yeni mevzuat sisteminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, gıda mühendislerinden ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası’ndan beklentiler, Üniversitelerin sektör bileşenleri ve paydaşlar ile yapılacak olan muhtemel işbirliklerin değerlendirilmesi ve ortak çalışma alanlarının tespiti konuları tartışılacaktır.