Üniversitemizde Uluslararası Öğrenciler Oryantasyon Programı Düzenlendi
19-11-2013

Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Oryantasyon Günü 16 Kasım 2013 Cumartesi günü yapıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen oryantasyon gününe Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Şefik Kurultay, Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Üniversitemiz personeli ile 50’ye yakın uluslarası öğrenci katıldı.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günümüz üniversite yaşamında globalleşmenin pozitif etkileri, uluslararası öğrencilerin ülkelerine Türkiye vizyonunu taşımaktaki önemlerinden bahsetti.

Prof.Dr. Şefik Kurultay, ise öğrenci arkadaşlıklarının önemi, farklı ülke vatandaşları arası dayanışmaya vurgu yaptı.

Uluslarası Öğrenci Konseyi Başkanı Afganistan uyruklu Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Nimetullah Habibi konuşmasında 21. yüzyıl öğrencilerinin misyon ve ahlaki değerlerine değindi.

Toplantıda yabancı uyruklu öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına barınma, ulaşım, sağlık ve sosyal imkânlardan faydalanma konusunda çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Yabancı öğrenciler de daha önce dilek ve önerilerini iletebilmeleri için toplantılar düzenlendiğini ve bu toplantılarda ilettikleri önerilerin en kısa zamanda gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Öğrenciler, üniversitemizdeki yetkililere ulaşmada zorluk yaşamadıklarını söyledi.

Oryantasyon Programı kapsamında öğrencilere Tekirdağ İl Merkezinde bulunan Rakoczi Müzesi, Namık Kemal’in Evi ve sonrasında Tekirdağ Müzesi gezdirildi.