Üniversitemizde Trakya’da Çevre Sorunları Konulu Panel Düzenlendi
08-06-2012



              5-11 Haziran 2012 Dünya Çevre Haftası olması nedeniyle Üniversitemiz ve Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Trakya’da Çevre Sorunları” konulu panel, Piramit Salon’da gerçekleştirildi.

Panele Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, kurum müdürleri ve idari personeli, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmalarında Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal katılımcılara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra Dünya Çevre gününe ve çevre sorunları karşısında farkındalık yaratılmasının önemine değindi.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ise açılış konuşmasında katılımcılara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, Tekirdağ’da en güncel ve önemli sorunlar nedir denildiği zaman aklımıza ilk olarak çevre sorunlarının geldiğini belirtti. Vali Zübeyir Kemelek,  1970’lere kadar çevre sorunlarının bilinmediğini, 1976’dan sonra sanayileşmenin artmasıyla yeraltı sularının kullanılması ve Ergene havzasına akan atık sorunlarıyla su debisinin 4 kat artmasının yanı sıra, tarımsal ilaçların yarattığı çevre sorunları ile denizlerimizin kirliliği Tekirdağ’da çevre sorunları olarak karşımıza çıktığını söyledi. Vali Zübeyir Kemelek, Tekirdağ’da çevre sorunlarının öncelikli ve önemli bir sorun olduğunu, bu konuda bilgilenmemiz gerektiğini ve bu panelin de bu bakımdan yararlı olacağını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Toröz moderatörlüğü başkanlığında, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan “Tekirdağ’da Çevre Sorunları”, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Fatih Arslan “Ergene Havzası Koruma Eylem Planı Çalışmaları”, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu “Trakya’da Su Kaynaklarının Kullanım Sorunları”, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altın “Trakya’da Tarım ve Çevre İlişkileri”, Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Hakan Tecer “Trakya’da Hava Kirliliği ve İnsan Üzerine Etkileri” ve Çevre Mühendisleri Odası Trakya Bölge Temsilcisi Doğan Yıldırım “Trakya’da Çevre Yatırımlarında Yaşanan Problemler” konulu sunumlarını yaptılar.

“Trakya’da Çevre Sorunları” konulu panel, sunumların ardından karşılıklı soru-cevap şeklinde sona erdi.

Günün anısına Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan, konuşmacılara plaket verdiler.

“Tekirdağ’da Çevre Sorunları” sunumu için tıklayınız

“Ergene Havzası Koruma Eylem Planı Çalışmaları” sunumu için tıklayınız

“Trakya’da Su Kaynaklarının Kullanım Sorunları” sunumu için tıklayınız

“Trakya’da Tarım ve Çevre İlişkileri” sunumu için tıklayınız

“Trakya’da Hava Kirliliği ve İnsan Üzerine Etkileri” sunumu için tıklayınız





>