Üniversitemizde Toprak Yoksa Ekmek De Yok Konferansı
18-11-2015



Üniversitemizde “Erozyonla Mücadele Haftası” kapsamında “Toprak Yoksa Ekmek De Yok Konferansı” düzenlendi.

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı M. İhsan Soysal, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz “Genç TEMA” topluluğu tarafından organize edilen “Toprak Yoksa Ekmek De Yok Konferansı”nda Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Adiloğlu, bir sunum yaprak toprak ve erozyon hakkında bilgi verdi.

Konferansta toprağın üretilebilir bir kaynak olmadığını kaydeden Prof. Dr. Aydın Adiloğlu, dünyada her yıl 24 milyar toprağın erozyonla kaybedildiğini ifade ederek, ülkemizde de her yıl ortalama 550 milyon ton toprağın erozyona uğrayarak başka yerlere taşındığını açıkladı. Prof. Dr. Adiloğlu, dünyada ise her yıl 60 milyon hektarlık tarım arazisinin erozyon nedeniyle yok olduğunu söyledi.

Konferans sonunda Üniversitemiz “Genç TEMA” topluluğu adına Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Adiloğlu’na hocası Prof. Dr. Turgut Sağlam tarafından “Genç TEMA madalyonu” verildi.

“Toprak Yoksa Ekmek De Yok Konferansı”, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>