Türkiye’de Tarım Eğitiminin 167. Yıldönümü nedeniyle 10 Ocak Perşembe günü Rektörlük Konferans Salonu’nda Kutlama Töreni gerçekleştirildi.
Törene, Tekirdağ Vali V. Halil İbrahim Acır, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Başkanı Cemal Polat, Üniversitemiz Öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Tarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen törende konuşma yapan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Özlem Kambur, Ülkemizde ilk tarım faaliyetlerinin tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi. Kambur, “Tarım eğitiminin, Osmanlı İmparatorluğu Tanzimat Dönemi’nde 10 Ocak 1846 tarihinde İstanbul’da bugünkü adı ile Yeşilköy semtinde bulunan Ayamama Çiftliğinde kurulan Mekteb-i Zirai Şahane ile başlamış ve bu tarihten itibaren 10 Ocak gününü kapsayan hafta ülkemizde “Tarım Haftası” olarak kutlanmaktadır” dedi.
Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Cemal Polat ise konuşmasında ülkemizde ziraat sektörüyle uğraşan kesime gereken önemin verilmediğini söyledi. Polat, “Bizden tarım desteklerinin tamamen kaldırılmasını isteyen AB, kendi tarımını ve üreticisini desteklemektedir. Tarım camiası olarak tarımın büyük, zor ancak stratejik bir sektör olduğunu ve daima ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağımızı iyi biliyoruz. Oda olarak paydaşlarımızla kalıcı ve objektif çözümler üretmeye çalışacağız” dedi.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarım öğretiminin başlangıcının 167. Yıldönümünü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, tarım eğitiminin ülkemizde gösterdiği gelişmeyi aktardı. İstanbulluoğlu, Dünyanın her yerindeki açlık sorununu ortadan kaldırmaya yetecek boyutta tarımsal üretim yapılmasına rağmen tarımın bugün çok sayıda yapısal ve dönemsel sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, tarım konusunda yapılması gerekenleri aktardı.
Açılış konuşmalarının ardından Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altın “Mera Islah Çalışmaları ve Trakya Örneği” Konulu konferansında meraların ekolojik işlevleri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Altın, Trakya Bölgesi’nde en fazla su probleminin yaşandığına dikkat çekerek suyu meralar aracılığıyla tutmanın mümkün olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Altın, mera sorunlarını aktarırken; meraların geliştirilmesi için yapılması gerekenleri de sıraladı.
Konferansın ardından, Prof. Dr. Murat Altın’a günün anısına çiçeğini Cemal Polat, plaket ve çiçeğini ise Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu takdim etti.
Törenin sonunda Ziraat Mühendisliği Meslek yaşamında 50 hizmet yılını tamamlayan Ziraat Mühendislerine plaketleri verildi.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız ...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 1992-1995 Dönemi Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN'ın eşi, Teknik Bilim...