Üniversitemizde Peyzaj Mimarlığında Tasarım Süreçleri ve Dinamikleri Semineri
21-04-2016



Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından “Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” etkinlikleri çerçevesinde “Peyzaj Mimarlığında Tasarım Süreçleri ve Dinamikleri” konulu bir seminer düzenlendi.

Üniversitemiz Yeşil Mimarlar Topluluğu’nun katkıları ile Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak M Design Firması sahibi Peyzaj Mimarı Dr. Murat Memlük katıldı. Önce verileri iyi anlamak gerektiğini ve üstlendiği tasarımların süreçlerini birer matematik denklemi olarak gördüğünü belirten Memlük, kendisine göre mimarinin iki unsuru olduğunu, bunların da “yapı mimarisi” ve “peyzaj mimarisi” olduğunu belirtti. Yaşadığı tecrübelerden de bahseden Memlük, “2-3 yıl önce yaptığım bir projeyi beğenmediğim oluyor çünkü teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki sürekli yeni malzemeler çıkıyor ve keşke farklı bir malzeme kullansaydım dediğim oluyor” dedi.

Seminerin sonunda Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, konuşmacı Dr. Murat Memlük’'e teşekkür belgesi verdi.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>