Üniversitemizde Mutfak ve Kantin Çalışanlarına Yönelik Personel Hijyeni Eğitimi Verildi
09-02-2012



 

 

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Öksüz tarafından “Mutfak ve Kantin Çalışanlarına Yönelik Personel Hijyeni Eğitimi” Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğitim çalışmasına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ile Üniversitemiz mutfak ve kantininde çalışan personel katıldı.

Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Öksüz “Mutfak ve Kantin Çalışanlarına Yönelik Personel Hijyeni Eğitimi” adlı eğitim seminerinde, hijyen, temizlik, dezenfeksiyon, dezenfektan maddeleri, sanitasyon (temizlik + dezenfeksiyon), neden hijyen ve dezenfeksiyona dikkat etmeliyiz, hijyenik koşulların sağlanmaması ne gibi sonuçlara yol açar, personel için neden hijyen önemlidir, zararlı mikroorganizmalar nedir ve nasıl çoğalır, zararlı mikroorganizma grupları, mikropların nereden geldikleri, mikropların gelişmelerini nasıl engelleriz, genel personel çalışma kuralları, genel hijyen kuralları, çalışanların genel sağlık kuralları ve giysilerin temizliği konularında bilgiler verdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal da konuşmasında, Üniversitemiz personeline yönelik eğitim içi çalışmaların devam edeceğini, bu eğitim çalışmalarıyla iş verimimizin kaliteli, güvenli ve kalıcı olmasını sağlayacaklarını ifade etti.

 





>