Üniversitemizde Model Parlamento ve Kariyer İmkânları Semineri
05-11-2015



Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) işbirliğinde “Model Parlamento ve Kariyer İmkânları Semineri” düzenlendi. 

Seminere, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Recep Erbay, yasama uzmanları Bahadır Yeşilırmak, Ahmet Bozkurt ve Mehmet Başoğlu ile öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerde açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde hazırlanan Model Parlamento ve Kariyer İmkânları konulu bir seminer gerçekleştirilecektir. Yasama ve denetim faaliyetleri, TBMM’nin idari teşkilatı, TBMM’de kariyer imkânları ve model bir parlamentonun oluşturulması konularının ağırlıklı olarak ele alınacağı bu seminere katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyor, seminerin hayırlı ve verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Seminerin ilk sunumunu yapan uzman Bahadır Yeşilırmak yasama faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sunumda yasa önerme yetkisi, kanun tasarısı hazırlık süreci, bu sürece destek veren kurumlar, kanun teklifi, komisyon toplantıları, Meclis Genel Kurul toplantıları öne çıkan başlıklar oldu.

İkinci olarak söz alan uzman Ahmet Bozkurt denetim faaliyetlerine değindi. Bu bağlamda TBMM’nin yetkileri, soru, soru önergesi, meclis araştırması, meclis araştırma komisyonları, genel görüşme istemi, gensoru ve meclis soruşturma süreci üzerinde durdu.

Seminerde son olarak uzman Mehmet Başoğlu söz aldı. Başoğlu’nun TBMM’nin idari teşkilatı ve kariyer imkânları başlıklı sunumunun ardından TBMM’nin idari teşkilatını anlattıktan sonra kariyer imkânlarına geçildi. Stenograflık ve uzmanlık olmak üzere iki tür kariyer imkânına erişmenin önemli noktalarına değinildikten sonra TBMM’de staj ve bilgilendirme eğitimleri, TBMM’nin tarihsel gelişimi ve TBMM’nin idari teşkilatı konularına açıklık getirdi.

Seminerde,  model parlamentonun oluşturulması kısmında öğrencilerimiz arasında temsili bir iktidar partisi grubu, muhalefet partisi grubu, meclis başkanı ve komisyon üyeleri belirlenerek meclisin işleyiş sürecinin bir provası yapıldı. Özellikle bu kısımda öğrencilerin oldukça istekli oldukları ve sürece dâhil oldukları gözlendi.

Teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından seminer sona erdi.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>