Üniversitemizde Meme Kanseri Konulu Panel Gerçekleştirildi
17-11-2011



 

         Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından “Kanser” konulu bilgilendirme paneli gerçekleştirildi.

         Toplantıya Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gürsel Remzi Soybir ve Tekirdağ Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sorumlusu Dr. Hülya Becerim konuşmacı olarak katıldı.

         Dr. Hülya Becerim “Genel Kanserler ve KETEM” başlıklı sunumunda, “Kadınların kendi kendilerine yaptıkları muayenelerde meme kanserini erken evrede yakalayabildiklerine işaret etti. Dr. Becerim, memede ele gelen ağrısız kitlenin meme kanserinin ilk bulgusu olduğunu ifade ederek, kanser taramalarının düzenli olarak yapılması gerektiğini vurguladı.

         Kadınlarda en çok görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu kaydeden Dr. Gürsel Remzi Soybir ise, kadınlarda görülen kanser vakalarının yaklaşık üçte birinin meme kanseri şeklinde görüldüğünü söyledi. Dr. Soybir, “Genetik faktörler, kilo, obezite, alkol ve sigara en önemli kanser faktörleridir. Elektromanyetik alanlar ve radyasyon da kansere neden olmaktadır.  Memede şişlik, meme boyutunda değişiklik en önemli kanser belirtileridir” dedi.

         Katılımın yoğun olduğu panelin sonunda panelistler, katılımcılar tarafından sorulan soruları cevaplandırdı. Panel sonunda Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Alp, katılımcılar ve panelistlere teşekkür etti.





>