Üniversitemizde Kütüphane Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
28-03-2013

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 49. Kütüphane Haftası çerçevesinde etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.Bu etkinlikler kapsamında Rektörlük Konferans Salonunda yazar Ayşenur Yazıcı’nın katıldığı söyleşi düzenlendi.

Söyleşiye Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Üniversitemiz personeli ile öğrenciler katıldı.

Söyleşi öncesinde konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, kitap okumanın önemine dikkat çekerek, “Günümüz insanının en büyük problemi kitap okumaktan uzak olmasıdır. Kitap okumanın yarattığı ruh dinginliğini yakalayamamış olmasıdır. Oysa kitap okumak her yıl sadece bir gün hatırlanmamalı, kitap okumak,  güncel aktivitelerimiz arasında yer alan alışkanlık haline gelmelidir” dedi.

Program kapsamında Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nden en fazla kaynak alan öğrencilere, akademik ve idari personele ödülleri verildi.

Daha sonra Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü Öğrencilerinden oluşan grup, sevilen şarkılarından oluşan müzik dinletisi sundu.

Üniversitemiz öğrencileri ile bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Yazar Ayşenur Yazıcı, Kütüphane Haftası nedeniyle kitap okumanın, dolayısıyla Türkçe’yi düzgün kullanmanın önemine dikkat çekti. Yazıcı, “Her meslekte insanın iç dünyası ile ilgileniyorsunuz. İç dünyasını anlamanın yolu, konuşmaktan geçiyor. Kelime dağarcığınız ne kadar fazla ise duygularınızı paylaşmanız o kadar kolay olur. Kelime dağarcığını arttırabilmenin en etkili yolu kitap okumaktır” dedi.

Prof. Dr. Soysal ve Mehmet Altaş, günün anısına Ayşenur Yazıcı'ya teşekkür plaketi takdim ettiler. Ardından da düzenlenen imza töreni ile Yazıcı, okurları için kiyaplarını imzaladı.