Üniversitemizde Kurtuluş Savaşında Anadolu Konulu Konferans Düzenlendi
27-04-2012

Üniversitemiz Atatürk Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen “Kurtuluş Savaşında Anadolu” konulu sunum, Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Kurtuluş Savaşı Kahramanı Kazım Karabekir Paşanın kızı Timsal Karabekir, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Kurtuluş Savaşı Kahramanı Kazım Karabekir Paşanın kızı Timsal Karabekir, “Kurtuluş Savaşında Anadolu” konulu sunumunda, Kazım Karabekir Paşanın yaşamı üzerinden geçmişe bir yolculuk yaparak, Anadolu’nun savaş yıllarındaki durumunu, Kurtuluş Savaşı’nın hangi şartlar altında kazanıldığını ve bu şartlara nasıl gelindiğini anlattı.

Timsal Karabekir’in sunumunun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günün anısına kendisine plaket takdim etti.