Üniversitemizde Kamu Alem Birdir Bize Sergisi Sanatseverler ile Buluştu
15-12-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin resimlerinin sergilendiği “Kamu Alem Birdir Bize” isimli sergi ziyarete açıldı.

Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yılı Anısına düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat TÜZÜN, NKÜ Resim Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dalila ÖZBAY, Resim Bölümü öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve sanatsever katıldı.

Serginin açılışında konuşan NKÜ Resim Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dalila ÖZBAY,  UNESCO ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi sebebiyle, Resim Bölümü olarak Yunus Emre’nin hayatını, felsefesini ve Türk kültürüne katkılarını sanat yoluyla anlamak ve anlatabilmek adına bu sergiyi düzenlediklerini söyledi.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, fakülte olarak bu tarz kültür ve sanat faaliyetlerine çok önem verdiklerini belirterek Resim Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerine teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ise, Yunus Emre’nin Türk Dünyası açısından önemine dikkat çekerek, onun düşüncelerinin yaşatılması adına gösterdikleri çaba dolayısıyla Resim Bölümü öğrencilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ve kurdele töreninin ardından, Resim Bölümü öğrencileri sergiyi gezen konuklara eserler hakkında bilgi verdi.

Rektörlük Sanat Galerisindeki Sergi, 10 Ocak 2022 tarihine kadar gezilebilir.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13




>