Üniversitemizde Kalite ve Kariyer İçin Mazeret Yok Konulu Söyleşi
20-03-2018



Üniversitemiz ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen “Kalite ve Kariyer için Mazeret Yok” konulu etkinlikte İletişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ öğrenciler ve personel ile bir araya geldi.  

Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler katılırken, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Söyleşi öncesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, gerçekleştirdiği sunumda üniversitemizdeki kalite çalışmalarını daha etkin hale getirmek, kalite kültürünü yaymak ve benimsetmek amacıyla kurulan NKÜ Kalite Komisyonu çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Daha sonra sahneye çıkan Dr. Şaban Kızıldağ, ülkelerin dünyada kendilerine yer bulmalarında tarihsel, sosyolojik, psikolojik ve siyasal pek çok nedenin olduğunu ancak en önemlisinin insan faktörü olduğunu kaydederek insanların karakterinin oluşmuş olduğu dönemde alınan eğitim ve iletişim modelinin önemine dikkat çekti.

 Kızıldağ “İnsan karakterinin %40’ının 3 yaşına kadar, %70’i 7 yaşına kadar 12 yaşına gelindiğinde ise karakterin oluşumu tamamlanıyor. Daha sonra da 24 yaşına kadar insanların sosyal kimliği tamamlanıyor.” sözlerine yer vererek 0-12 yaş arasında çocuk ilk iletişimini anneden aldığını söyledi.

Çocuğun karakterinin oluşmasında annelerin onlara söylediği ninnilerin, anlatılan masalların etkili olduğunu kaydeden Kızıldağ, çocukların okulda da sürekli bir uyarıyla büyütüldüğünü bundan dolayı da ülke insanlarının yüz de 80’inin ölümden sonra en çok topluluk önünde korktuğunu dile getirdi.

Kızıldağ, “İnsanların içinde iki benlik vardır. Millet olarak içimizdeki çocuğu 16 yaşına gelindiğinde öldürüyoruz. İletişimde, inovasyonda, etkileşimde bir problem var. Sağlıklı bir ruh halinin 6 önemli kriteri var, kendini, başkalarını, yaptığı işi, ait olmayı sevecek, sağlam bir inancı olacak, sağlam hayalleri olacak.” sözlerine yer verdi. 

“Mazeret, insanın kendisine söylediği en büyük yalan” olduğunu söyleyen Kızıldağ, üretmek, değişmek, gelişmek için “Her şeye Rağmen Mazeret Yok” ifadesini kullandı.

Programın sonunda günün anısına konuşmacı Dr. Şaban Kızıldağ’a üniversitemiz tabağı takdim edilirken, katılımcılardan kura ile yapılan çekilişte ismi çıkanlara hediyeleri takdim edildi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>