Üniversitemizde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve KADES Uygulaması Konulu Seminer Düzenlendi
08-12-2021

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tekirdağ Valiliği İl Jandarma Komutanlığı iş birliğinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve KADES Uygulaması” konulu seminer düzenlendi.

“Şiddetin Karşısında Kadınların Yanındayız” temasıyla uluslararası öğrencilere yönelik olarak İngilizce düzenlenen seminere, Tekirdağ il Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman KILIÇ, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, NKÜ Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Harun GÖÇERLER, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Harun GÖÇERLER’in açılış konuşmasını yaptığı seminerde, NKÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT ve Jandarma Astsubay Çavuş Dersu YAŞAR ARAS, kadına karşı şiddetin hukuki boyutları, Kadın Destek Uygulaması (KADES) ve cinsiyet temelli kadına yönelik şiddetle mücadele konularını içeren sunumlar gerçekleştirdi.

Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen ve Üniversitemiz YouTube Kanalı NKÜTV’de canlı olarak yayınlanan seminere yoğun katılım oldu.